Annette Weijnans brengt vraag en aanbod samen

01 augustus 2017

Annette Weijnans heeft eigenlijk alles wat ze wenst, daarom wil ze zich graag binnen de Asser Uitdaging inzetten voor mensen die echte wensen hebben!

Annette is franchise ondernemer bij Olympia in Assen en Emmen. Samen met compagnon Nynke, die ze al kent vanuit de zandbak van de peuterspeelzaal doet ze dit al tien en een half jaar. In Emmen werd de eerste vestiging opgezet, destijds als jongste ondernemers. Na een paar jaar ging het bij Annette weer kriebelen, ze wilde meer uitdaging en kreeg de mogelijkheid van Olympia Nederland om de vestiging in Assen over te nemen en  nieuw leven in te blazen.

In drie en een half jaar Assen verhuisde Olympia van Groningerstraat naar het pand van de Drentse Zaak en door naar een eigen locatie bij Winel, een pand buiten de stad waar mensen moeite voor moeten doen. Mensen die echt op zoek zijn komen hier, die weten ons te vinden. De deur staat open en men wil service en kwaliteit bieden en uitstralen. Olympia doet veel meer dan alleen uitzenden. Ze doen werving en selectie, geven adviezen en beheren personeelszaken voor met name het Midden en Klein Bedrijf, zoals payroll. Dit doen ze als zelfstandig ondernemer.

Annette studeerde HBO bedrijfseconomie en commerciële economie en deed al tijdens haar opleiding aan de HEAO verschillende projecten. Na het behalen van haar diploma werkte ze vijf jaar in de Aluminium-branche, ze hielp bij het opzetten van een startend bedrijf. Een dag op haar werk is een dag met afwisseling: van telefoon naar mailbox, contacten opzetten, cao’s bestuderen en verloning regelen, facturen, wet- en regelgeving in de gaten houden en bewaken, deelnemen aan projecten van onder andere de participatiewet, klantrelaties onderhouden, stagiaires begeleiden, opleiding, meetings volgen en de zaken die horen bij een eigen ondernemen uitvoeren. De dag laat zich niet plannen, een lijstje wordt onderbroken door prioriteiten die de waan van de dag bepalen. Olympia werkt landelijk. Op dit moment is duidelijk te merken dat de economie aantrekt.

Monique Huizinga heeft haar benaderd voor de Asser Uitdaging, na wat uitleg is ze meteen ingestapt. Annette zit ook in verschillende besturen. Ze vind het fijn om iets voor goede doelen te doen.  In oktober 2016 was ze voor het eerst aanwezig op De Beursvloer, als Hoekvrouw.  De daar aanwezige jonge mantelzorgers hebben de meeste indruk op haar gemaakt. Jonge mensen met een zware zorglast op hun schouders, die ze blij kon maken met een match sieraden maken en taarten bakken. De bruisende energie en de blije gezichten, die staan haar nog bij als de dag van gisteren.

AssenvoorAssen heeft haar aandacht als het gaat om de participatiewet, ze neemt deel aan een pilot. Ook herinnert ze zich bijvoorbeeld nog een jonge vrouw, die hoogopgeleid geen baan kon vinden omdat ze problemen had met haar presentatie en haar eigen “ik”. Annette zag haar talenten en besteedt daar dan graag extra tijd aan. Uiteindelijk heeft deze bemiddeling geleid tot een aanstelling en nu een vaste baan. Annette benadrukt dat zij vanuit Olympia echt met de mens bezig is, ze weet voor wie ze bemiddelt en wie ze aan het werk hebben. Haar passie ligt bij het samenbrengen van vraag en aanbod en dat kan ze ook tot uiting brengen bij de Asser Uitdaging. Want: ‘Ik heb eigenlijk alles en ik zet me graag in voor mensen die echt iets te wensen hebben!’