De Asser Uitdaging beweegt fysiotherapeuten!

24 juli 2017

Senioren in Assen krijgen de mogelijkheid om meer te bewegen. Roelien Jans en haar collega Ingrid van Vugt zijn fanatieke en professionele instructeurs binnen dit project. Zij hebben een  verzoek voor spelmateriaal ingediend bij de Asser Uitdaging. Matchmaker Heleen Hartholt benaderde fysiotherapeuten Vincent Otterspoor (www.fysiotherapie-otterspoor.nl)  en Anneke Stoker (www.afp-fysiotherapie.nl) voor dit doel.

Assen beweegt en kent als onderdeel ‘Meer bewegen voor ouderen’. Ouderen kunnen tegen een vergoeding van € 3.75 per persoon per les deelnemen aan een groot aanbod van activiteiten, zoals zwemmen, gymnastiek, pilates, t’ai chi en volksdansen. Van september tot mei staan instructeurs klaar om lessen te verzorgen in alle wijken van onze stad. Sportieve en sociale lessen: samen koffie drinken is ook belangrijk. De contributie is bedoeld om zaal en trainers te betalen. Daarmee is de activiteit kostendekkend. Neemt niet weg dat administratie vrijwillig gebeurt. In die zin was er ook geen budget meer om materiaal aan te schaffen. Het innen van de contributie is ondergebracht bij Vaart Welzijn.

‘Fysiotherapeuten zijn beweegmensen, daarom past deze uitdaging zo goed bij ons’, vertellen Anneke en Vincent. ‘Wij vinden het belangrijk dat mensen een positieve beleving aan bewegen hebben. Binnen onze praktijken willen we mensen middels bewegen een andere lichaamsbeleving meegeven. Je lichaam kan van alles, leer het opnieuw ervaren. Als jij je lichaam positief ervaart gaat het beter met je, als geheel. Wij geven binnen onze praktijken ook sportieve ervaringen mee’. En dat is waar de aansluiting met Meer Bewegen Voor Ouderen plaatsvindt: iedereen kan meedoen aan de lessen: bewegen is een middel om functionaliteit te vergroten of te behouden. De instructeurs hebben een grote wens: iedereen die iets met bewegen te maken heeft, in beweging brengen. Aan de tafel waar dit gesprek plaatsvindt lukt dit in ieder geval: er worden ervaringen uitgewisseld, visitekaartjes gaan van hand tot hand en sportschema’s worden later via de mail uitgewisseld.

In de zaal aan de Industrieweg ligt de verrassing: mooie roze zachte opblaasballen, drie stenen ballen in een zakje: kloten en tal van rubberen opengewerkte ballen. Roelien en Ingrid weten er wel raad mee! Vier lachende gezichten, weer een geslaagde uitdaging.