Biblionet Drenthe doneert boeken aan de Papiermolen

, 01 mei 2018

Tijdens de Beursvloer vorig jaar in De Nieuwe Kolk heb ik leuke contacten opgedaan en goede gesprekken gehad met medewerkers van verschillende organisaties. Zo ook met medewerkers van Promens Care. Een onderdeel van Promens Care is De Papiermolen. Ik kreeg de vraag ‘wat doen jullie met oude boeken?’ Het antwoord moest ik schuldig blijven maar ik beloofde navraag te doen en weer contact op te nemen. Bij navraag bleek dat hier al vaste afspraken over zijn gemaakt, maar ik mocht de toezegging doen van een eenmalige donatie. Vandaag was het zover en heb ik, samen met Hichelle, de boeken naar De Papermolen gebracht.

De Papiermolen is een copy-en productiecentrum gevestigd bij Plan Support (onderdeel van GGZ-Drenthe). Plan Support is de front office voor het aannemen van de opdrachten, de opmaak en het printwerk. De Papiermolen verzorgt voor het Grafisch Centrum van Plan Support het afwerken van de drukwerkopdrachten, zoals vouwen, nieten, mailingen verzorgen e.d. Op deze dagbestedingslocatie wordt ook versnipperwerk gedaan. De boeken die gedoneerd zijn door Biblionet Drenthe zijn afgeschreven en ook bij verkoop niet van de hand gegaan. Bovendien zijn ze vaak beschadigd. Hoewel het zonde is boeken te versnipperen wordt er op deze manier toch iets goeds mee gedaan.

Wij zijn hartelijk ontvangen bij de Papiermolen en men is blij met de donatie afgeschreven boeken die wij komen brengen. Janine en Hans wilden wel even met mij op de foto om dit moment vast te leggen.

Door: Lia Dijck