Druk bezig met voorbereidingen Beursvloer

09 mei 2017

Samen maken wij Assen mooier!

Via deze nieuwsbrief houden wij jou op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en activiteiten van de Asser Uitdaging.


 

Druk bezig met voorbereidingen Beursvloer

De matchgroep van de Asser Uitdaging is druk bezig met de eerste voorbereidingen voor de Beursvloer op woensdag 18 oktober (zet deze datum alvast in uw agenda). Locatie is ook dit jaar het podium van Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk.
Om voorafgaand aan de Beursvloer zoveel mogelijk matches te kunnen sluiten, willen wij u vragen om vraag en aanbod dat binnen uw bedrijf/organisaties aanwezig is via onderstaande button in te dienen.

Vraag en aanbod indienen

 

In gesprek met Beursmeester Hans de Willigen

Hans de Willigen is voorzitter van de Raad van Advies van de Stichting AssenvoorAssen. Hij is al tien jaar bij het initiatief betrokken. Hij is beursmeester op de Beursvloer. In de eerste zes jaren van de Beursvloer zijn er veel deals gemaakt, een totaalbedrag van € 720.000,-. De afgelopen Beursvloer was een klapper van meer dan € 200.000! Naast de € 60.000,- die er in de eerste helft van het jaar al was gerealiseerd. ‘Fantastisch’, zegt Hans, ‘Als je nu spreekt over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zegt geen ondernemer meer NEE!’.

Hans is trots op wat er gerealiseerd wordt en hij is blij dat hij hier een rol in mag spelen. In het begin van ‘AssenvoorAssen’ werd er vooral gekeken in het eigen circuit. Als voorbeeld noemt hij de Firma Klok, een bekend schilders- en onderhoudsbedrijf in Assen. De schilders van Klok houden zich bezig met het verven van panden en houden dan restjes verf over. Die resten moeten naar het chemisch afval, een duur grapje. Cliënten van Van Boeijen maken.

vogelhuisjes en kunnen die aangebroken blikken heel goed gebruiken voor een mooie afwerking. Zo zijn er twee winnaars, twee partijen blij! Ook hoorde hij van een bedrijf in Hoogeveen dat zijn werkzaamheden wilde stoppen en van het meubilair af wilde.. Lees meer >>

 


 

Bij Univé zijn ze er maar druk mee

Yvonne Oerlemans en Karin Luursema zijn er druk mee: de Asser Uitdaging. Beiden zetten ze zich vanaf hun werkplek binnen Univé in voor Maatschappelijk Verantwoord en Maatschappelijk Betrokken  Ondernemen. Ik ben op het kantoor van Univé in Assen, waar zij werken. Deze dames trekken de kar voor campus Univé, als het gaat om het bieden van helpende handjes, en zij doen dat meer dan graag.

Iedere medewerker van Univé kan binnen zijn/haar dienstverband acht uur inzetten voor MBO-activiteiten, de zogenaamde ‘helpende handjes’. In Noord Nederland is dat  onder andere bij Koninklijke Visio, De Buurderij in Balloo, de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken, Van Boeijen. Dit jaar alleen werden er op De Beursvloer zeventien matches gesloten. Lees meer >>

 


Gerealiseerd

Met hulp van de Asser Uitdaging heeft het Odensehuis Assen een printer inclusief cartridges gekregen van DOC Kaas uit Hoogeveen. Een match waar het Odensehuis Assen heel erg blij mee is!

De printer zal met name gebruikt gaan worden voor het printen van documenten voor kantoordoeleinden, maar omdat de printer heel veel mogelijkheden biedt, kunnen ze er ook gebruik van gaan maken voor verschillende activiteiten en dat is geweldig.

 


Openstaand aanbod

Op de website van de Asser Uitdaging staat nog divers aanbod open, zoals:

● Gebruik van een keuken
● Budgetcoaching
● Zes toetsenborden
● Informatie over re-integratie
● Workshop budgetteren
● Advertentie op ditzoekik.nl
● Opknappen van verwaarloosde tuin

Kortom kijk op de site of u nog bepaald aanbod kunt gebruiken.