Laptops een mooie nieuwe bestemming!

18 januari 2018

Op de Beursvloer, 18 oktober 2017, is er een hele mooie match gesloten tussen Zap! Media en WPDA, namelijk de overdracht van enkele laptops. Tijdens de overdracht is direct een andere mooie match ontstaan.

Onder de naam Zap! Media biedt Vanboeijen Vorming & Media aan als dagbesteding in Assen. Ze bieden scholing, ICT diensten en media diensten zowel in- als extern. Bij V&M werken 12 licht-verstandelijke cliënten die de werkzaamheden zoveel mogelijk zelfstandig uitvoeren. Na een inbraak was er een te kort aan laptops vandaar de vraag bij de Asser Uitdaging om laptops.

Na wat heen er weer bellen is er een afspraak gemaakt bij Werkplein Drentsche Aa om de laptops te overhandigen. Een viertal cliënten en hun begeleider kwamen ze halen. Laptops die voor Werkplein Drentsche Aa zijn afgeschreven, maar waar zij verschillende doeleinden voor hebben, zoals trainingen of voor onderdelen om andere laptops te maken.

Tijdens het bezoek werd er verteld dat ze ook vlogs maken over de dingen die ze doen met Vorming en Media en natuurlijk was ook nu de camera mee. Omdat Werkplein Drentsche Aa ook is begonnen met vloggen hebben de cliënten aangeboden om één van deze vlogs te editen om zo iets terug te kunnen doen. Dit superleuke aanbod heeft Werkplein Drentsche Aa natuurlijk graag aangenomen.