Mini KloosterVesteval (match met Rabobank Assen en Noord-Drenthe)

20 juni 2017

Op vrijdag 16 juni van 14.00 tot 16.00 uur heeft Van Boeijen het eerste mini KloosterVesteval gerealiseerd! Wethouder Maurice Hoogeveen heeft om 14.00 uur het startschot gegeven door middel van een druk op de knop, met als gevolg een feestelijke confetti knal! Gevolgd door een toepasselijk bewegen op muziek lied, “klaar voor de start” gingen alle aanwezigen en vooral de kinderen van obs het Sterrenschip helemaal op in deze klaar voor de start dans!

Na de opening ging het Vesteval van start, aangegeven door een wegwijspaal die midden op het Vesteplein goed zichtbaar was kon ieder zijn weg volgen en in verbinding komen met iedere aanwezige bezoekers, een circuit langs allerlei activiteiten voor jong en oud.

Binnen in het MFA, in de grote zaal klonk het Knoalstermix als muziek in de oren, herkenbaar en leuk voor alle doelgroepen werd deze  goed bezocht met leuke reactie’s! In zaal 1 gaf Martin hoving een theater spektakel erg grappig en het publiek werd mee gesleurd in zijn verhaal. In de Ridderzaal binnen het MFA was een optreden van Jon Burkert met een muziekbeleving, deze enthousiaste en begeleiding op zijn gitaar gaven bezoekers een leuke muziek beleving.

Het binnenplein van “Plateau” was omgetroverd als  beautyplein hier kon iedereen zich  laten schminken, nagels laten lakken, je haar laten invlechten of een kleurtje in je haar laten spuiten, kapsalon Style was zo enthousiast om deze middag beschikbaar te zijn tijdens bij het beautyplein.

Buiten op het Vesteplein werden bezoekers betrokken bij allerlei  sport en spel activiteiten. Zoals flessenvoetbal, badminton, touwtje springen en rolstoelrace, jong en oud gingen deze sportive strijd aan. Vergezeld door een DJ met opzwepende  muziek die te horen was vanaf het podium op het Vesteplein.

Tussen de bakker  “van Esch” en optischien “Marree” heeft de gemeente Assen een Drentsche kei beschikbaar gesteld voor een kunstwerk die de verbinding in de wijk Kloosterveen zal symboliseren.

Iedere bezoeker had de kans om een mozaiek steentje te plakken op deze kei, om zo een gezamenlijk kunstwerk te kunnen neerzetten, “bol van de verbinding”

Binnenkort zal het kunstwerk verder klaar gemaakt worden en voorzien worden van een naambord “KloosterVesteval”

Al met al een zeer geslaagde middag en met dank aan de organisaties die dit mede mogelijk hebben gemaakt: Rabobank, Stila, Kloosterakker Icare, VanBoeijen, Het Sterrenschip en Vaart & Welzijn.