Ontspanning voor jonge mantelzorgers

09 februari 2017

Je zit nog op de basisschool of op de middelbare school en zorgt daarnaast voor je zieke vader, moeder of voor een ander gezinslid. Oftewel je bent nog jong en toch al mantelzorger. Dit heeft grote impact op je leven.

In de gemeente Assen zijn er zo’n 200 kinderen die dagelijks een deel van de zorg voor  een familielid op zich nemen. Ze praten daar meestal niet veel over  en dat maakt het extra zwaar voor hen. Welzijnsorganisatie Vaart Welzijn organiseert daarom elke twee weken een activiteit voor deze jongeren waarbij zij hun zorgen even achter zich kunnen laten en kunnen ontspannen. Interzorg werkt hier graag aan mee.

Van tapas naar taarten
Vorig jaar hebben onze koks een tapasworkshop voor de jonge mantelzorgers verzorgd. Dit jaar leek de keuken van De Wijde Blik in Assen op de studio van ‘Heel Holland Bakt. Onder begeleiding van onze facilitair leidinggevenden Roelof Bos en Jaap Wolf hebben 26  jonge mantelzorgers taarten gebakken voor hun familie. Bakkerij Van Es leverde de ingrediënten.

Zoals op de foto te zien, was de middag een groot succes. Samen hebben de jongeren de meest mooie creaties gemaakt en hebben ze vooral ook veel lol gehad. Kortom een ontspannen en creatieve middag voor jongeren die dat zeer verdienen.

Bron: Nieuws in  Assen