Beursvloer
Vraag / Aanbod
Status: gerealiseerd

Advies ten aanzien van sponsoraanvragen

Omschrijving

De Reddingshonden Werkgroep Overijssel is een stichting die zich bezighoudt met de opleiding en het inzetten van gekwalificeerde reddingshondenteams. Op dit moment beschikt de R.W.O. over 7 inzetbare teams voor het vlaktewerk en 4 inzetbare teams voor het puinwerk.

Gezien de trainingsmethodiek die nauw aansluit bij de natuur van de hond is dit doel zeker haalbaar.
Dat betekent echter wel dat er veel werk verzet moet worden. Stelt u zich eens voor:
Onze vrijwilligers besteden alleen al aan de trainingen 8 werkweken per jaar! Deze investering in tijd hebben we natuurlijk graag over voor onze honden en, belangrijker nog voor het vinden van slachtoffers.
Voor de opleiding en de training van honden en hun geleiders tot inzetbare reddingshondenteams hebben wij vele materiële wensen, zoals de aanschaf van portofoons, GPS, universele en beschermende kleding, abseiltuig voor honden en geleiders,. etc.
De stichting krijgt daarvoor geen geld van de overheid en daarom hebben wij financiële steun hard nodig en wij zouden dan ook graag advies krijgen op welke manier en bij welke partijen wij het beste een sponsoraanvraag kunnen indienen. Voor de aanschaf van materialen is de RWO afhankelijk van giften van zowel particulieren als bedrijven. Overheidsinstellingen, andere organisaties en particulieren kunnen bij calamiteiten *kostenloos* een beroep doen op de stichting.

De opleiding is zeer gevarieerd voor zowel hond als geleider. Aan de basis van onze trainingsmethodiek staat de verstandhouding tussen de geleider en de hond. De hond moet een ‘honds’ respect voor de geleider hebben en voor de geleider willen werken, zoals een roedeldier voor zijn roedelleider wil werken. De geleider moet voldoende “honds” kunnen en willen denken om van zijn hond dat respect op de juiste wijze te eisen. Onze methodiek maakt geen gebruik van de menselijke ‘machtsmiddelen’ van het appèl.
De opleiding begint zo jong mogelijk, het liefst dus met puppies, die spelenderwijs het zoeken en apporteren wordt bijgebracht. Gaandeweg kunnen de jonge honden wat meer belast worden en zullen ze in het bos naar hun slachtoffers leren zoeken. Met puinzoeken zullen wij zolang de hond nog in de groei is voorzichtig beginnen, dit om de risico’s van het fysiek zwaardere puinlopen en van een speelse pup op het relatief gevaarlijke puin zo laag mogelijk te houden.
Bij onze oefeningen gaan we uit van de praktijksituatie, waar vaak onder grote druk en slechte omstandigheden gewerkt moet worden.

Reageren op vraag

Reageer hieronder op bovenstaande vraag.
  • Contactgegevens

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

 

Match informatie

Aanvraagdatum 08-11-2016